GESLAAGD MUZIEKKAMP !

Gepost op door Godelieve Swinnen

Het muziekkamp ligt al ‘efkes’ achter de rug. Een 4-daagse om nooit te vergeten… vol muziek, magie, tovenarij en leuke activiteiten. Vier volle dagen zijn we ondergedompeld in een wereld vol magie, toverspreuken, vliegkunsten, toverdranken in Zweinstein, hogeschool voor hekserij en hocus-pocus. Vier volle dagen ging de ‘plastron’ van hot naar haar’….Vier volle dagen kregen we de kans om de juiste noten in de vingers te krijgen en dieper in te gaan op de technisch moeilijke passages onder de kundige leiding van dirigenten Philipp en Kurt. En kers op de taart was een slotconcert voor familie en vrienden. Een dikke merci aan iedereen ! En hopelijk tot volgend jaar. We hebben al enig idee in welke richting we willen uitgaan en onze breinen draaien al op volle toeren. Maar we verklappen lekker niets… Just be there … dat is gewoon alles.

Reuzenstoet NIEUWPOORT - zondag 14 juli 2013

Gepost op door Godelieve Swinnen

Al vroeg in de morgen zijn we met de bus vertrokken richting Nieuwpoort. Een 13tal muzikanten, gildeleden, vendelzwaaiers, onderkruiper Vital, en enkele supporters … iedereen had er veel zin in. Na een geleide wandeling met gids door het centrum van Nieuwpoort en een gezellige picknick, werden we – met reus Lambert Hoelen - om 14u verwacht op het marktplein voor het verjaardagsfeest. Want dit jaar was het wel een heel bijzondere reuzenstoet. Men vierde er de 50ste verjaardag van JAN TURPIJN. Jan Turpijn is de grootste reus van Europa. Hij is 10.60m hoog en weegt zo’n 760 kg. Er zijn 24 dragers nodig om met Jan een wandelingetje te maken. Jan Turpijn trakteerde alle reuzengroepen, alsook het publiek op het marktplein ter gelegenheid van zijn 50se verjaardag met maar liefst 6000 cupcakes. Na de gezamenlijke reuzendans ging dan uiteindelijk de eigenlijke stoet van start door de Nieuwpoortse binnenstad. Ruim 100 reuzen uit binnen- en buitenland, een pak kijklustigen, een stralende zon … de tweejaarlijkse reuzenstoet in Nieuwpoort was weer een groots spektakel !! Omdat enkele beelden meer zeggen dan duizend woorden geven we jullie graag nog deze prachtige fotoreportage mee.

Reuzenstoet ZELZATE - zondag 4 augustus 2013

Gepost op door Godelieve Swinnen

Met de reus Lambert Hoelen van Bolderberg, een uitgebreid gezelschap van vendeliers en een mooi groepje muzikanten namen we deel aan de ‘kattenstoet’ in Zelzate. 's Morgens vroeg werden we al ontvangen door de burgemeester van Zelzate. Daarna was het omkleden geblazen en het opbouwen van de reus. De tocht over 6 km was niet evident bij 33 graden. Er waren een 30-tal reuzen. Wij vormden het sluitstuk van de stoet en kregen heel wat applaus. Hoogtepunt van deze zondag was wel een ‘meet en greet’ met Eddy Wally, die zijn fans nog eens extra wou verwennen. Een uitgelezen moment om hem persoonlijk te ontmoeten. “WOW … GEWELDIG ONVOORSTELBAAR FANTASTISCH… !!”

HARMONIE EN DRUMBAND TROTSEREN WEER EN WIND IN BOKRIJK

Gepost op door Godelieve Swinnen

Het leek soms niet veel te schelen, maar afgelopen weekend hebben we toch weer en wind overwonnen in het openluchtmuseum te Bokrijk. Na een heerlijke picknick in een oude schuur trokken we in de namiddag met de reuzen in een stoet over heel het domein. Zo’n reuzeninvasie van een 20-tal reuzen - tussen de historische huisjes - is wel een heel aparte ervaring. ‘t Is eens wat anders dan een optocht in eigen dorp. Ondanks het wel miserabel weer, was het een leuke dag. De afwezigen hadden dus ongelijk. Geniet van de sfeerfoto’s met dank aan Rosette R.

Terug
Terug omhoog